Saisons et Millésimes au 38

Pour le 7ème afterwork du 38, nous avons eu le plaisir d’accueillir Sylvie Cazes, Présidente de l’Union des Grands Crus de Bordeaux, autour du thème « Saisons et Millésimes ».

Issue d’une famille historiquement présente dans le monde du vin, c’est  sans équivoque que Sylvie Cazes rejoint cet univers à la fin des années 80. De par son talent et son efficacité, elle se fraie une place dans ce monde masculin et exerce depuis 2008 à la présidence de l’Union des Grands Crus de Bordeaux.

C’est en tant que véritable ambassadrice du prestige bordelais que Sylvies Cazes a partagé avec les membres du Carré Hechter sa connaissance et sa passion pour le vin. Grâce à son expérience et ses conseils, elle a su nous conquérir en abordant le sujet complexe du vin de façon très ludique. C’est ainsi que nous avons découvert les secrets de la décantation du vin, la température idéale pour le déguster ou encore quelques astuces pour réussir une fin de repas.

C’est avec grande simplicité et enthousiasme que Sylvie Cazes nous a entrainé dans son univers. Le temps d’une soirée, le 38 s’est laissé enivrer par la poésie de cette grande dame passionnée et ceci sans modération.

 

Season and Vintage at the 38

For his 7th afterwork, “the 38” was pleased to welcome Sylvie Cazes, Pr
esident of the « Union des Grands Crus de Bordeaux » to talk about « Season and Vintage ».

Descended of a family historically present in the wine world, it’s taken for granted that Sylvie Cazes rejoined this universe in the end of the 80. Thanks to her talent and her vision, she paves a way for herself in this men’s world and since 2008 she is the president of the “Union des Grands Crus de Bordeaux”.

In her position as an ambassador of the Bordeaux region, Sylvie Cazes has shared with the members of the “Carré Hechter” her proficiency and her passion for the wine. Thanks to her experience and her advice, she conquered all of us by explaining the complexity of the wine universe in an esprit of simplicity. Easily we discover the secret of decantation, the ideal temperature to drink the wine and she reveals some tricks out of her bag about wine.

It’s unpretentiousness and with enthusiasm that Sylvie Cazes took us along to her univers. During the course of the evening, “the 38” became intoxicated with this passionate lady’s poesy and this without moderation. 

Advertisements
This entry was posted in Events. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s